Soda-Lo is 'Innovation of the Year'

14 november 2012

FRANKFURT - Tate & Lyle heeft met Soda-Lo de overall Innovation of the Year award gewonnen bij de uitreiking van de NuW Excellence Awards.

De vakbeurs NuW, Nutrition and Welness Solutions (die de beurzen Health Ingredients Europe en Natural Ingredients omvat) wordt gehouden in Frankfurt.

Op de foto staan John Stewart (open innovation manager Tate & Lyle) en Andy Hoffman (directeur health and wellness innovation Tate & Lyle) met de prijzen.

De micro-kristallen van Soda-Lo zijn in feite zoutkorrels, alleen in een uitgeholde vorm. Het ingrediënt heeft daardoor een lagere dichtheid en een relatief groter oppervlak, maar wel de zoute smaak.

50 procent minder zout

Door gebruik van Soda-Lo kunnen fabrikanten hun zoutgehalten in producten als brood en banket met 25 tot 50 procent terugbengen.

Omdat het product uit gewoon zout bestaat, heeft het geen bittere nasmaak en kan het als natuurlijk ingrediënt gedeclareerd worden, stelt het bedrijf.

Sosa-Lo won ook de ‘Heart health and circulatory innovation of the year’ award.

De winnaars in de diverse categorieën zijn 13 november bekendgemaakt tijdens de NuW. De beurs duurt nog tot en met 15 november.

Er deden 40 bedrijven uit de hele wereld mee aan de wedstrijd.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?