Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

17 november 2022 Redactie Food

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op de verpakkingsbeurs.

Masterpack won de 31e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot met een toepassing van Modified Atmosphere technologie in de wereld van FIBC’s. Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 6 oktober 2022 sleepten zij de winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot binnen. “Een belangrijke uitdaging voor de verpakkingswereld is het bijhouden van wat we doen: waar en wanneer het verpakkingsproces plaatsvindt, evenals het verbruik en de verwijdering van de geleegde verpakkingen”, aldus MasterPack Group.

Gouden Noot

Het zilver ging naar de Capsule Dispenser van PACKSYS GmbH. Dankzij de hervulbare dispenser kunnen patiënten thuis op een controleerbare en eenvoudig te hanteren, maar toch veilige manier over hun benodigde medicatie beschikken. Ook de winnaar van het brons staat in de schijnwerpers op Empack, waar het productieproces van plastic flessen met kooldioxide CO2 als grondstof wordt uitgelicht door Mibelle Group. De winnaar van het goud, het zilver, het brons en de overige zeven finalisten gaan de komende maanden op wereldreis en stappen in april 2023 in de wereld van Empack.

De overige zeven finalisten waren:

  • Bluemint® steel pure van Hoffmann The Tin
  • Dry Molded Fiber van PulPac
  • FDoR® (Flexo Direct on Rigid) van Van Dam Machine Europe BV
  • Balaton sluiting door Kraft Heinz
  • Duurzame papierafwasoplossing van Avery Dennison
  • Temcoat Liner Flow van EPG Industries
  • Tray to tray rPET van Hordijk Verpakkingen

Verpakkingen

Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, organisator van de wedstrijd, zet alle innovaties feestelijk in de schijnwerpers op Empack. De winnaar van De Gouden Noot 2022 staat alle dagen samen met de winnaars van het zilver, brons en de overige zeven finalisten in de spotlights in de entree van de 20e editie van Empack. De tien spraakmakende innovaties zijn ook te zien in een speciale presentatie.

Empack 2023

In 2023 vindt Empack gelijktijdig plaats met Packaging Innovations & Automation4Packaging in Brabanthallen Den Bosch. Samen maken deze vakbeurzen op 5 en 6 april 2023 het ontmoetingsmoment waar de top van de complete verpakkingsindustrie onder één dak samenkomt.

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?