Bij de beursgang daalde de koers van Deliveroo meteen hard, maar met het aantal bestellingen zit het wel goed, zo meldt de Britse maaltijdbezorger in zijn eerste handelsupdate.

Ondanks een sterk tegenvallende beursgang op 31 maart, gaat het wel erg goed met het aantal bestellingen bij Deliveroo. In de eerste drie maanden van dit jaar bezorgde de maaltijdbezorger ruim tweemaal zoveel bestellingen als in diezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee is het aantal bestellingen voor het vierde kwartaal op rij gegroeid. De omzet groeide daarmee tot 1,65 miljard pond.

Deze voor het bedrijf positieve cijfers worden echter overschaduwd door de tegenvallende beursgang eind vorige maand. Deliveroo moest toen meteen een flink openingsverlies incasseren: het bedrijf zelf had zijn aandelen vastgelegd op 3,90 pond per stuk, maar beleggers wilden er niet meer dan 2,73 pond voor neerleggen. Reden hiervoor leek vooral de kritiek op het bedrijf vanwege de slechte werkomstandigheden van de koeriers van de maaltijdbezorger. Deliveroo huurt zijn koeriers als ZZP’ers in, waardoor ze veel minder sociale bescherming genieten. Eerder dit jaar stelde het gerechtshof in Amsterdam de FNV – die een rechtszaak had aangespannen – in het gelijk, waardoor de koeriers van de Nederlandse tak aanspraak kunnen maken op een arbeidsovereenkomst.

In 2019 stelde de rechtbank de FNV in een andere zaak tegen Deliveroo ook al in het gelijk. Toen besliste de rechter dat maaltijdbezorgers die voor Deliveroo werken onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen. Deliveroo ging tegen die uitspraak in hoger beroep en dit hoger beroep ging vandaag van start.

Altijd op de hoogte blijven?