Infinite Acres, dochteronderneming van verticaal landbouwbedrijf 80 Acres Farms, opent vandaag een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Den Haag. Volgens het Nederlands-Amerikaanse technologiebedrijf is het agrarische Field Lab wereldwijd het eerste in zijn soort.

Het onderzoekscentrum van Infinite Acres opent de deuren op het Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag vlakbij het Westland. “Als grootste glastuinbouwgebied van ons land is het Westland al tientallen jaren toonaangevend is in de hightech landbouwsector. Het vormt dan ook de perfecte locatie voor deze hub voor industriële innovatie en duurzame voedselproductiemogelijkheden.” Infinite Acres ziet de opening van het Field Lab als een stap vooruit in de ontwikkeling van vertical farming.

In het onderzoekscentrum werken onderzoekers van Infinite Acres samen met partnerbedrijven als Siemens, Signify, SICK en TTA die het centrum ondersteunen. Daarnaast biedt de faciliteit ruimte aan studenten voor het doen van onderzoek. Infinite Acres is lid van de Club van 100 van de Universiteit van Wageningen en wil met dit Field Lab de samenwerking verder versterken. Ook wil het bedrijf de TU Delft en andere Nederlandse en Amerikaanse universiteiten bij dit initiatief betrekken. 

Vertical farming

Tisha Livingston, ceo van Infinite Acres en medeoprichter van 80 Acres Farms, over het nieuwe Field Lab in Den Haag: “Zonder samenwerking is er geen innovatie. Door met onze partners aan de slag te gaan in ons onderzoekscentrum, sluiten we de feedbackloop en versnellen we het leerproces. Het is een ruimte om samen te werken, een plek om te innoveren en om ons in te zetten voor het oplossen van wereldwijde problemen.” Door de bevoorradingsketen te verkorten, voedselverspilling te verminderen en meer te produceren met minder grondstoffen, kan verticale landbouw aan de basis staan van een gezondere en duurzamere toekomst wereldwijd, aldus Infinite Acres.

Samenwerking

Dirk de Bilde, ceo Siemens Nederland, over de samenwerking met Infinite Acres: "Met uitdagingen als bevolkingsgroei en klimaatverandering die naast andere ernstige gevolgen leidt tot bodemdegradatie, moeten we de traditionele voedselproductie heroverwegen. Digitalisering en geavanceerde technologieën zoals AI zijn essentieel om de duurzaamheidsimpact in de voedselproductie en verticale landbouwindustrie te vergroten – en het zijn mensen die deze technologie ontwikkelen om anderen positief te beïnvloeden. De opening van het Field Lab en Experience Center is een belangrijke mijlpaal en zet een nieuwe standaard voor samenwerking in vertical farming. Het toont onze gedeelde inzet voor een duurzamere toekomst."

Altijd op de hoogte blijven?