Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

21 juli 2022 Redactie Food

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

De techniek voor het beschermlaagje is ontwikkeld door Apeel Sciences. Dankzij de bescherming is de avocado minder gevoelig voor zuurstof en waterverlies, wat de houdbaarheid ten goede komt. Met het verlengen van de houdbaarheidsdatum wil Picnic het aantal vruchten dat verloren gaat verminderen. Als klanten tevreden zijn over de beschermlaag voor avocado’s, worden ook mango’s van Picnic hiervan voorzien.

Voedselverspilling voorkomen

Medeoprichter van Picnic Michiel Muller: “Nederland is een land bij uitstek waar veel avocado’s gegeten worden, ruim twee kilo per persoon per jaar. Door het gebruik van Apeel kunnen we zorgen dat avocado’s langer goed blijven. De houdbaarheid is nu veel langer, wat weer voedselverspilling voorkomt.”

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderschrijven de populariteit van de gezonde vrucht in Nederland. Zo waren er in 2020 gemiddeld 2,2 kilo avocado’s beschikbaar per Nederlander en groeide de import van de vrucht met 19 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Nederland is een van de grootste importeurs van avocado’s en exporteert een groot deel hiervan naar andere Europese landen.

Altijd op de hoogte blijven?