Bakkerij van Keulen tijdelijk gesloten op last van NVWA

11 december 2023 Pexels
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sloot donderdag 8 december Bakkerij van Keulen vanwege overtredingen op het gebied van de hygiënevoorschriften in de centrale bakkerij van de keten. Maandag 11 december kon de productie weer hervat worden.

Inspecteurs van NVWA troffen donderdag 8 december meerdere "ernstige overtredingen" aan in de centrale bakkerij van Van Keulen in Gameren en legde de productie direct stil. Omroep Brabant had hier vrijdagochtend contact over met de eigenaar van de bakkersketen Gerhard van Keulen. Hij gaf aan dat het om een probleem in de productielijn van de centrale bakkerij gaat. 

Hulp van collega's

Bakkerij van Keulen bestaat uit veertien filialen. Doordat de productie stil kwam te liggen waren alle winkels vrijdag 9 december gesloten, maar deze gingen afgelopen zaterdag weer open met assortiment van collega-bakkers. De centrale bakkerij mag pas weer open als de problemen zijn opgelost en NVWA groen licht heeft gegeven.

Reactie vanuit NBOV

Marie-Hélène Zengerink, directeur van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), reageert in het Brabants Dagblad op de kwestie. Zij heeft contact gehad met Van Keulen en geeft aan dat de ze verwacht dat de bakkerij niet lang dichtblijft. “Het probleem speelt alleen op die plek, en het is een incidenteel probleem en snel op te lossen.” Ze heeft begrip voor het besluit van NVWA – “Als professionals moeten wij voldoen aan de wet- en regelgeving” – maar wijst er ook op dat dit soms lastig is om aan alle eisen te voldoen. Tot slot prijst ze de bakkers die hun collega helpen. Dat is tekenend voor de branche, aldus Zengerink.

Weer operationeel

Maandag 11 december meldt de bakkerij op Facebook dat ze weer open zijn. “Donderdag 7 december constateerde de NVWA in de hoofdbakkerij een mogelijke bron van besmetting in het aanvoermagazijn van onze bakkerij in Gameren. Het adequate handelen van het team in samenwerking met de NVWA hebben ervoor gezorgd dat we per 11 december weer volledig operationeel zijn!” De bakker bedankt voor alle steunbetuigingen. “We zullen nooit inleveren op kwaliteit, dat is naast liefde voor ons vak hét hoofdingrediënt, daar mag de klant ons op vertrouwen”, besluit Gerhard van Keulen de post.

Bron: Omroep Brabant / Brabants Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?