Batenburg Industriële Elektronica overgenomen door Mach technology

1 juli 2024 unsplash
NIEUWS | Mach technology, ontwikkelaar en producent van elektronische producten in onder meer de maakindustrie en landbouw, kondigt de overname van Batenburg Industriële Elektronica aan. Batenburg Industriële Elektronica is een werkmaatschappij van Batenburg Techniek en werkt aan het ontwikkelen van nieuwe technologie voor de industrie en infrastructuur. 

Na verschillende overnames bestaat Mach technology uit de dochterbedrijven Muco, CDS, Head, Venne en Holdano. “Batenburg Industriële Elektronica vormt een belangrijke toevoeging aan onze portfolio”, zegt ceo Willem Kok. “Net als Mach technology produceert en test Batenburg Industriële Elektronica printed circuit board assemblies (PCBA’s) voor een trouwe klantengroep, met een hoge kwaliteit. Hiermee heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast brengt de onderneming vaardigheden mee voor een zeer efficiënte productie.”

Aansluitende bedrijfsculturen

“Met deze transactie vinden wij voor Batenburg Industriële Elektronica een mooi huis bij Mach technology”, zegt Ralph van den Broek, ceo Batenburg Techniek. “Daarmee worden de groeikansen van de onderneming geborgd. De bedrijfsculturen sluiten mooi op elkaar aan en medewerkers kunnen er hun talenten verder ontwikkelen. Met de verkoop van de activiteiten versterken wij onze focus op de kernactiviteiten in Automation en Electrification. Dit stelt ons in staat om onze expertise te concentreren op technologische oplossingen en diensten.” De dagelijkse leiding van Batenburg Industriële Elektronica in Neede, straks MACH electronics, blijft in handen van Rene Temmink. “We zijn verheugd dat we ons bij Mach technology kunnen aansluiten. Hiermee kunnen we onze bestaande klantenkring de ontwikkelvaardigheden van Mach bieden en daarnaast ons eigen karakter behouden.”

Nieuwe ceo

Mach technology kondigt ook de komst van een nieuwe ceo aan. Arjan van Breukelen neemt vanaf 7 juli de taken over van Kok. ”Ik ben verheugd dat ik het stokje van Willem mag overnemen. Mach levert een belangrijke bijdrage aan de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie en daar zijn we trots op”, zegt Van Breukelen. “Een van mijn belangrijkste aandachtspunten is om de gezamenlijke kracht van de zelfstandig opererende bedrijven te laten groeien op het gebied van productontwikkeling, inkoop, robotisering en verdere automatisering van onze kernprocessen. Hierdoor kunnen we onze klanten nog betere en slimmere oplossingen bieden. Door de toevoeging van Batenburg Industriële Elektronica is nu het moment gekomen dat alle bedrijven als één onderneming naar buiten treden en de naam Mach gaan dragen.” 

Bron: Mach technology

Altijd op de hoogte blijven?