Bavaria en Houben Worstbrood lanceren worstenbrood gemaakt met bierbostel

17 januari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Bavaria

Bierbrouwer Bavaria en de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood hebben de handen ineengeslagen. Op Blue Monday lanceren zij Bavaria worstenbrood. Worstenbrood gemaakt met bierbostel.

Bavaria gebruikt voor het brouwen van bier gemoute brouwgranen. Na het brouwen blijft bierbostel over. Dit gebruikt worstenbroodbakker Houben nu in het deeg van het nieuwe Bavaria worstenbrood. Bart Houben licht toe: “Door bierbostel toe te voegen aan het vertrouwde deegrecept versterkt dit de broodsmaak. Daarnaast is het vlees een tikkeltje pikanter dan een traditioneel worstenbrood.” Hij noemt het mooi dat Houben Worstenbrood het bierbostel kan hergebruiken. “Hierdoor kunnen we het Bavaria worstenbrood ook duurzaam noemen.”

Donatie voedselbank

De Brabantse familiebedrijven willen met de samenwerking iets terugdoen voor Brabant. Daarom schenken ze bij de aankoop van een ‘sixpack’ Bavaria worstenbrood een donatie aan de Voedselbank gedaan in de vorm van een worstenbroodje. Rob Baken, Voorzitter Voedselbank Eindhoven: “De voedselbank kan niet bestaan zonder donaties. We zijn daarom enorm dankbaar dat deze twee bedrijven aan ons denken om de gezinnen die bij ons komen te voorzien van dit bijzondere worstenbroodje.”

Romke Swinkels, directeur Swinkels Family Brewers Nederland: “Bij Swinkels Family Brewers werken we er voortdurend aan slimmer en duurzamer te ondernemen. Dit initiatief maakt dat direct duidelijk en benadrukt onze Brabantse roots. Het is een heerlijk worstenbrood geworden en past uitstekend bij een goed glas Bavaria bier.”

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?