BENEO breidt uit met eerste halffabrikaat voor plantaardig kippenvlees

8 december 2022 Redactie Food

BENEO pakt de beurs Fi Europe dit jaar aan voor de volgende stap in zijn strategie om meer focus te leggen op plantaardige eiwitten. De ingrediëntenfabrikant plant zijn portfolio in het tweede kwartaal van 2023 uit te breiden met zijn allereerste halffabricaat: plantaardige stukjes kip. BENEO biedt de fabrikanten imitatieproducten van kippenvlees.

Bijna 1 op de 2 consumenten wereldwijd is intussen al geïnteresseerd in plantaardige voedingsmiddelen en dranken (1). In Europa is de markt voor plantaardige vis- en vleesvervangers 3 miljard euro waard en de komende vijf jaar wordt een groei van 14% CAGR verwacht (2). Met deze nieuwe oplossing kan BENEO de fabrikanten helpen in te spelen op de stijgende vraag van consumenten naar alternatieve vleesproducten door hen te voorzien van halffabricaten.

Een aangename smaak en textuur is de belangrijkste reden waarom flexitariërs alternatieve vlees- en visproducten kopen (3). Beneo heeft hier rekening mee gehouden door de vezelige structuur, sappige gevoel in de mond en onregelmatige vorm van echte kip na te bootsen. Het plantaardige halffabricaat is verkrijgbaar in verse of diepgevroren vorm en bevat als belangrijkste ingrediënten mycoproteïne en erwteneiwit, in combinatie met smaakstoffen.

Dankzij de gepatenteerde verwerkingstechnologie van (het door BENEO overgenomen) Meatless is het nu mogelijk om op een makkelijk schaalbare manier halffabricaten te maken. Het hoog geautomatiseerde proces levert in het huidige economische klimaat dan ook kostenbesparingen op voor de voedselproducenten.

Bezoekers van Fi Europe kunnen de plantaardige stukjes kip voor het eerst proeven aan de stand van BENEO, waar de bekroonde Belgische veganistische chef-kok Pieter-Jan Lint zal koken met de eerste versies van het nieuwe halffabricaat.

 

1. BENEO Internationale Enquête Plantaardig 2021 - Insites Consulting voerde in juli 2021 een online kwantitatieve enquête in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Brazilië, Australië, China en Rusland: 1000 consumenten/land = 11 990 consumenten in totaal.

2.  Euromonitor International (berekend op 4/11/2022 in miljoen EUR, vaste prijzen 2022; CAGR: 2022-2027)

3. BENEO Internationale Enquête Plantaardig 2021

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?