Bieze en Müller gaan samenwerken

25 maart 2015

De Bieze Food Group uit Nijkerk en Müller Fresh Food Logistics uit Holten gaan een strategische samenwerking aan. Müller zal in 2016 een deel van de nieuwbouw van Bieze huren en de regie over het Bieze-transport voeren.

De Bieze Food Group is een groep samenwerkende ondernemingen in koelverse levensmiddelen, waaronder Epos, Bieze, StarMeal en Dutch Spices.

Logistiek dienstverlener Müller Fresh Food Logistics doet in de opslag en koel- en vriesdistributie van levensmiddelen.

Nieuw distributiecentrum

Bieze Food Group heeft eerder deze maand de eerste paal geslagen voor een nieuw distributiecentrum in Nijkerk, direct aan de A28. De bedoeling is om dit pand uiterlijk in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik te nemen.

Müller Fresh Food Logistics uit Holten zal een deel van het pand huren en van hieruit een deel van haar eigen klantstromen concentreren. Ook gaat het bedrijf er de regie voeren over de Nederlandse transportstromen van de Bieze Food Group.

Sneller beleveren

Met deze krachtenbundeling verwachten beide familiebedrijven afnemers en leveranciers nog sneller en marktgerichter te kunnen beleveren.

De Bieze Food Group levert onder meer salades/sauzen, (allergeenvrije) kruidenmelanges, zuivelproducten/desserts, vlees in sausproducten en kant-en-klaarmaaltijdcomponenten, dag- en koelverse aardappelen en aardappelspecialiteiten.

Lees ook:

Dutch Spices bant 24 allergenen (10 juni 2013)

(Premium)

Altijd op de hoogte blijven?