Body & Fit overgenomen door Glanbia

8 februari 2017

Body & Fit uit Heerenveen komt in Ierse handen. De Nederlandse online verkoper van sportvoeding, dieetproducten en voedingssupplementen wordt overgenomen door Glanbia. Het bedrijf verwacht door de overname binnen 3 jaar in heel Europa actief te worden. Nu is het werkgebied vooral de Benelux en Duitsland. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Body & Fit levert sinds 1995 vanuit het distributiecentrum in Heerenveen ruim 15.000 verschillende producten in sportvoeding, dieetproducten en voedingssupplementen. Het gaat om ruim 300 topmerken en ook om het eigen merk. Het bedrijf haalt een omzet van 65 miljoen euro en heeft 190 medewerkers.

Groeitempo opvoeren

Het bedrijf, dat op het punt staat om ook webshops in Frankrijk en Oostenrijk te openen, kan door de overname het groeitempo flink opvoeren. Glandia op haar beurt krijgt met Body & Fit direct toegang tot de snelgroeiende online consumentenmarkt. Het onderdeel Glanbia Performance Nutrition is nu vooral actief op de b2b-markt.

Glanbia geeft aan te gaan investeren in de verdere groei van Body & Fit in Europa. Het huidige management van Body & Fit blijft aan.

Glanbia

Het Ierse voedingsmiddelenconcern Glanbia komt van oorsprong uit 2 Ierse zuivelcoöperaties. Het is het wereldwijd marktleider in sportvoeding, met merken als BSN, Optimum Nutrition en Isopure. Behalve een sportvoeding- en een zuiveltak heeft het bedrijf ook activiteiten in ingrediënten.

Het concern zit wereldwijd in 130 landen, heeft 6000 medewerkers en een omzet van bijna 3,7 miljard euro (waarvan 923 miljoen euro in Glanbia Performance Nutrition).

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in de eerste helft van 2017 worden afgerond.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?