Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Boema uit Italië heeft focus op milieuvriendelijke oplossingen waaronder stoomschillen, dat de afgelopen jaren succesvol werd toegepast in het vervangen van de traditionele mechanische of chemische peelinglijnen.

Bij deze lijnen kent men problemen als een hoog waterverbruik, hoge kosten voor waterbehandeling (voor soda-verwijdering), risico op chemische verontreiniging van het product (sodapenetratie in de pulp), hoge energiekosten, kwaliteitsproblemen op het gebied van kleur en een extra productiestap om de schil volledig te verwijderen (mechanische belasting).
Om de performance te verbeteren, hebben veel bedrijven stoomschillen ingezet voor fruittoepassingen. Dat levert niet alleen een aanzienlijke verminder van proceswater op, maar ook is er geen chemische verontreiniging van het product, heeft het meer natuurlijke kleur-, smaak- en geur; voorkomt een condensor luchtvervuiling door de gebruikte stoom en heeft de schilinstallatie een maximale verwerkingsopbrengst.

De schiller volgt de oppervlakken en contouren van het product dankzij de afwezigheid van een volledige rotatie van het drukvat zelf. Het resultaat is een perfecte en homogene peeling op alle oppervlakken dankzij de roterende mand die het product in al zijn verscheidenheid van het condensaat scheidt en zorgt voor volledige verzadiging van stoom in de machine. De cyclustijden zijn kort dankzij speciaal ontwikkelde stoominjectie- en uitlaatsystemen.

Boema is te vinden op standnummer F155. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?