Borgesius neemt Bakkersland over

7 juni 2016

Bakkerijconcern Borgesius neemt het veel grotere Bakkersland over. De familie Borgesius koopt daartoe de aandelen van Bakkersland van Parcom Capital B.V. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Borgesius-Bakkersland.

Deze nieuwe combinatie vormt een prachtig bakkersbedrijf in Nederland met brood, gebak en andere specialiteiten. Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vallen nu nog onder Bakkersland. Borgesius-Bakkersland biedt werk aan meer dan 2000 mensen. De bakkerijen beleveren onder meer de grote supermarktketens in Nederland en enkele West-Europese retailers.

Zowel de familie Borgesius als het management van Bakkersland ondersteunt de transactie. "Dit is een mooie stap voor iedereen. Door het samenvoegen van beide bedrijven wordt geïnvesteerd in het delen van kennis, technologie en producten, zodat we de markt steeds beter kunnen blijven bedienen. In de afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het reviseren en moderniseren van onze bakkerijen, hierdoor zijn we klaar voor deze stap,” zegt Chris Deen, CEO van Bakkersland.

Nieuwe bakkerij

Begin volgend jaar zal de nieuwe bakkerij van de combinatie, die momenteel wordt gebouwd in Aalsmeer, volledig operationeel zijn.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen voor fusies en overnames. waaronder advies van de ondernemingsraad. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 worden afgerond.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?