Brand bij Nutricia Cuijk

23 februari 2015

In de melkpoederfabriek van Nutricia in Cuijk heeft eind vorige week brand gewoed in een deel van de fabriek op 25 meter hoogte.

De brand brak uit op vrijdag 20 februari rond 22 uur, in een productiedeel van de fabriek dat niet in gebruik was. Dat meldt Omroep Brabant.

Door de grote hoogte was het vuur lastig te bestrijden. Er zijn 3 hoogwerkers ingezet. De brand sloeg over op een leegstaande silo.

Productietoren

Op het moment van de brand was de productietoren leeg. Het bedrijf was net bezig om de productie weer op te starten.

Volgens Omroep Brabant was het goed dat er geen melkpoeder aanwezig was, omdat dit dan had kunnen leiden tot een stofexplosie. Maar volgens de brandweer zou het gevaar dan niet groter zijn geweest, want in zo'n geval wordt de toren met veel water leeggespoeld.

Het aanwezige personeel is direct geëvacueerd. Er zouden geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook zijn er geen gewonden gevallen.

Schade

Omdat de schade aan de oostzijde van de locatie groot is, zal het enige tijd duren voor de productie weer op gang kan worden gebracht.

In de fabriek in Cuijk (onderdeel van de divisie Early Life Nutrition van Danone) worden poedervormige producten voor dieet-, klinische- en zuigelingenvoeding geproduceerd en verpakt.

Lees ook:

       

Altijd op de hoogte blijven?