Brand bij pindafabriek Graaf Food

23 februari 2015

In Giessen is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken bij pindafabriek Graaf Food Ingredients (GFI) in Giessen. Het vuur is ontstaan in de oven en heeft zich via de leidingen door het pand verspreid. 2 medewerkers van de nachtploeg zijn gewond geraakt. Zij hebben rook ingeademd en werden ter plekke behandeld.

De brandweer sloeg groot alarm omdat de combinatie pinda en olie een zeer brandbare combinatie is. De harde wind heeft het vuur verder aangewakkerd. Er trok dichte rook over het industrieterrein. Bewoners werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

Er zijn hoogwerkers ingezet om het vuur te bestrijden. Het sein brand meester werd op maandagochtend 23 februari rond 8 uur gegeven. De exacte schade aan het pand van GFI (sinds mei 2012 onderdeel van Bredabest) is nog niet bekend.

'Vierde keer'

Volgens Omroep Brabant is het al de vierde keer in een jaar tijd dat brand is uitgebroken in de fabriek. Het bedrijf kwam in 2008 in het nieuws toen het voor hevige stankoverlast in de omgeving zorgde.

GFI-woordvoerder Ellen Ten Holter zegt dat de medewerkers uit Giessen deze maandag in de vestiging in Raamsdonksveer aan de slag gaan. Moederbedrijf Bredabest onderzoekt de brand.

GFI is specialist in het droogroosteren, splitten en in stukjes hakken van noten en het maken van notenpasta. Het wordt als halffabrikaat verkocht aan voedingsmiddelenbedrijven in Europa.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?