Bij Cargill Cacao in Zaandam heeft in de avond van 26 april een brand gewoed, waarbij veel rook vrijkwam. Het duurde een paar uur voor het was opgelost.
De brand brak uit in een roterende trommel met hete cacaobrokjes, meldt het Noordholland Dagblad. De trommel kon niet worden stilgezet, omdat dan grote schade aan de installatie zou worden aangericht.
Leegdraaien
Daarom werd ervoor gekozen de installatie leeg te draaien. Ondertussen werd stap voor stap de verwerkingslijn nagelopen, om er zeker van te zijn, dat geen brandend materiaal was achtergebleven.
De brandweer heeft metingen verricht om te controleren of er ook gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen, maar volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland was dat niet het geval.
Cargill gaat een eigen onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.
Lees ook:
- Brand bij Lamb Weston / Meijer (20 januari 2016)
- Cargill rondt overname ADM-chocolade af (5 augustus 2015)