LONDEN – Het Britse Cadbury heeft een type chocolade ontwikkeld dat niet smelt bij warm weer. De nieuwe chocoladerepen zullen echter alleen in warme landen, als India of Brazilië, verkocht worden.
Het bedrijf, dat 2 jaar geleden overgenomen werd door het Amerikaanse Kraft Foods (tegenwoordig Mondelez), zegt dat deze chocolade niet in het Verenigd Koninkrijk op de markt wordt gebracht.
Conservatieve politici zijn hier niet blij mee. “Het lijkt erop dat wij voor de innovaties zorgen, maar dat het beste van Groot-Brittannië naar het buitenland gaat', zei Robert Halfon van de Conservatieven tegen de Engelse krant.
Volgens Kraft Foods zouden de repen in Engeland niet goed verkocht worden. Door het nieuwe productieproces smaken de repen namelijk minder en hebben ze een ander mondgevoel dan normale chocoladerepen, stelde Tony Bilsborough van het bedrijf.
Lees ook:
- Cadbury mag kleur paars voor chocoreep claimen (3 oktober 2012)
- Internationaal deel Kraft Foods wordt Mondelez (1 oktober 2012)
- Kraft zoekt superverpakking voor chocola (25 augustus 2010)
- Nieuwe chocola smelt bij lage temperatuur (3 februari 2010)
- Callebaut ontwikkelt niet-smeltende chocola (17 juli 2009)