Cadbury komt met reep die niet smelt

26 november 2012

LONDEN – Het Britse Cadbury heeft een type chocolade ontwikkeld dat niet smelt bij warm weer. De nieuwe chocoladerepen zullen echter alleen in warme landen, als India of Brazilië, verkocht worden.

De voedingswetenschappers van de Cadbury-fabriek in Bournville claimen dat hun nieuwe chocoladerepen niet zachter worden, zelfs niet wanneer ze 3 uur in een tropische temperatuur van 40 graden Celsius liggen, stelt The Sunday Telegraph. Normale chocolade begint te smelten bij 34 graden
De aangepaste productiemethode zorgt ervoor dat de suiker in de chocolade in kleinere deeltjes gesplitst wordt, waardoor ze met minder vet bedekt worden en daardoor minder snel smelten. Cadbury heeft voor de methode een octrooi aangevraagd.

Het bedrijf, dat 2 jaar geleden overgenomen werd door het Amerikaanse Kraft Foods (tegenwoordig Mondelez), zegt dat deze chocolade niet in het Verenigd Koninkrijk op de markt wordt gebracht.

Conservatieve politici zijn hier niet blij mee. “Het lijkt erop dat wij voor de innovaties zorgen, maar dat het beste van Groot-Brittannië naar het buitenland gaat', zei Robert Halfon van de Conservatieven tegen de Engelse krant.

Volgens Kraft Foods zouden de repen in Engeland niet goed verkocht worden. Door het nieuwe productieproces smaken de repen namelijk minder en hebben ze een ander mondgevoel dan normale chocoladerepen, stelde Tony Bilsborough van het bedrijf.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?