Calorievrije cola voor jonge mannen

16 januari 2007

AMSTERDAM - Coca-Cola heeft vandaag in Amsterdam  Coca-Cola Zero geïntroduceerd. Het nieuwe drankje bevat geen calorieën en richt zich onder meer op jonge mannen.

Het blikje en de fles van Coca-Cola Zero bevat de 'mannelijke kleuren' zwart en rood. Mannen voelen zich namelijk niet aangesproken door Coca-Cola Light, dat zij als een vrouwelijk drankje beschouwen.

Ook de smaak is aangepast aan mannen, legt woordvoerster Marte van Esser van Coca-Cola uit. 'Coca-Cola Light is al weer 22 jaar geleden geïntroduceerd. Het product heeft een trouwe gebruikersgroep, maar mannen blijken de smaak van Coca-Cola regular meer te waarderen dan de Coca-Coila Light. De smaak van Coca-Cola Zero ligt dan ook dichter bij de regular dan bij de Light'.

Zero bevat geen suiker maar wel de zoetstoffen acesulfaam-K (E950: 4,4 mg/100 ml) en aspartaam (E951: 39 mg/100 ml). Coca-Cola Light bevat daarnaast ook nog cyclamaat (E952(i)).

Coca-Cola Zero is verkrijgbaar vanaf februari in een flesje (0,2 liter), blik (0,33 liter), flessen (0,50 liter,
1 liter, 1,5 liter) en het 4-pack.

Coca Cola Zero is al geïntroduceerd in de VS, Engeland, Duitsland, België, Spanje en Australië. Volgens Het Parool steeg de verkoop van Coca-Cola in Australië de eerste weken na de introductie met bijna 20 procent.

Lees ook:
Nestlé en Coca-Cola komen met calorieverslindend fris (16 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Coca-Cola

Altijd op de hoogte blijven?