Twee nieuwe smaken Campina Milde Kwark

4 juni 2018

Campina lanceert eind juni twee nieuwe smaken magere kwark: Milde Kwark met Limoen en Milde Kwark met Mango. Omdat Campina groot belang hecht aan de mening van topsporters, werden Campina-ambassadeurs Epke Zonderland en Dafne Schippers betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe smaken. 7 juni worden de smaken gepresenteerd aan de pers.

Campina Milde Kwark

Deze topsporters kozen samen met een consumententestpanel uit tien smaken. Limoen en mango kwamen unaniem als winnaars naar voren. In het FrieslandCampina Innovatie Centrum Wageningen finaliseerden Epke en Dafne in de laatste productieronde deze twee favoriete smaken. De nieuwe Milde Kwark smaken zijn vanaf 30 juni verkrijgbaar in de supermarkten.

Een gezond en gevarieerd eetpatroon met groenten, fruit en zuivel past in een sportief leven. De proteïnen (eiwitten) die van nature in zuivelproducten aanwezig zijn, dragen bij aan de opbouw en snel herstel van spieren. Vanwege het hoge proteïnegehalte in kwark, is vooral dit zuivelproduct favoriet bij (top)sporters. Vanwege de populariteit van Campina Kwark besloot Campina het assortiment uit te breiden en twee nieuwe smaken toe te voegen.

Topsport

Erik te Velthuis, manager en chef-kok van Topsportrestaurant Papendal, zorgt ervoor dat topsporters de juiste brand- en bouwstoffen binnenkrijgen voor optimale prestaties. Daarom betrok Campina hem in 2016 samen met Epke Zonderland bij de introductie van de allereerste Campina Kwark. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro leverde Campina als leverancier van NOC*NSF kwark aan de Olympische sporters.

Op verzoek van Campina ontwikkelde Erik te Velthuis een aantal recepten met kwark. Deze recepten tonen dat er eenvoudig gevarieerd kan worden met dit product. Hij stelde onder andere recepten op voor kwarktaart, toast met kwarkspread, smoothies met kwark en pannenkoeken bereid met kwark.

FrieslandCampina

Koninklijke FrieslandCampina behoort met een jaaromzet van 12 miljard euro tot de grootste zuivelondernemingen in de wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in 34 landen waar eind 2017 in totaal 23.675 medewerkers werken. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen.

Altijd op de hoogte blijven?