CêlaVita schrapt banen in Wezep

6 oktober 2011

WEZEP - Aardappelverwerker CêlaVita schrapt in de vestiging in Wezep 29 arbeidsplaatsen.

Er verdwijnen 12 kantoorplekken (met 8 gedwongen ontslagen). Ook worden 17 tijdelijke contracten niet verlengd. Dat meldt de Stentor.

Het besluit hangt samen met het verlies van een grote supermarktketen als klant. Ook heeft het bedrijf structureel minder afzet en zijn minder mensen nodig, meldt adjunct-directeur Lamko Evers.

De directie van CêlaVita heeft de maatregelen meegedeeld aan het personeel en ook toegelicht aan de vakbonden. Met de bonden wordt overlegd hoe mensen te ondersteunen bij het vinden van een andere baan.

Prijzen in supermarkten
Om welke supermarktketen het gaat, wil Evers niet zeggen. "Het gaat om een lange relatie en een contract van 2 jaar dat we nu mislopen. Het heeft alles te maken met de prijzen in de supermarkten."

Door het verlies van de omzet zegt CêlaVita dat cao-afspraken over het omzetten van uitzendovereenkomsten in een arbeidscontract niet volledig nagekomen kunnen worden.

Volgens de vakbonden zouden er bij het bedrijf 30 'structurele werkplekken' zijn, die nu door uitzenkrachten worden ingevuld.

Evers ontkent met klem dat CêlaVita enkele plekken wil opvullen door de inzet van mensen uit Polen. De vakbonden en de directie praten op 18 oktober verder over de situatie.

CêlaVita is een zelfstandige bv, die onderdeel uitmaakt van Bieze Food Groep.

Lees ook:
Bieze neemt Nikita over (13 mei 2011)

Abri wordt CelaVita-keuken (5 november 2010)

CêlaVíta neemt H&H Food over (27 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over CelaVita

Altijd op de hoogte blijven?