Heiko Schipper verantwoordelijk voor Nestlé Nutrition

29 september 2014

De Nederlander Heiko Schipper wordt per 1 oktober als Deputy Executive Vice President verantwoordelijk voor Nestlé Nutrition. Ook wordt hij lid van de Executive Board van Nestlé.

Schipper begon in 1996 bij Nestlé in Bangladesh. Daarna was hij werkzaam voor de onderneming in Indonesië, Zwitserland, de Filippijnen en China. Sinds augustus 2013 was Schipper Global Business Head van Infant Nutrition.

Schipper neemt een deel van de taken over van Luis Cantarell, die de regio EMENA (Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika) gaat leiden. EMENA wordt gevormd door samenvoeging van de regio Europa met de Maghreb-landen, het Midden-Oosten en Turkije. Cantarell blijft in de Board tevens verantwoordelijk voor Nestlé Health Science. De Zwitser Greg Behar wordt CEO van Health Science.

Laurent Freize vertrekt als Executive Vice President Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor 'Zone Americas' van Nestlé.

Nestlé Business Excellence

De huidige verantwoordelijke voor Amerika is Chris Johnson. Hij wordt Executive Vice President van het nieuwe Nestlé Business Excellence. Dit onderdeel omvat de corporate support functies van GLOBE, Nestlé Business Services en het overkoepelende initiatief Nestlé Continuous Excellence. Daarmee verwacht de onderneming de schaal en vaardigheden optimaal te benutten en de markten effectiever en kostenefficiënter te kunnen bedienen.

"Hoewel we altijd de voorkeur geven aan een gedecentraliseerde structuur om dicht bij de lokale consument te zijn en ons beleid goed te kunnen uitvoeren, vergroten we onze inspanningen om te profiteren van schaalvoordelen", lichtte Nestlé-CEO Paul Bulcke de wijzigingen in de structuur toe. "We kijken goed naar hoe onze onderneming is georganiseerd en functioneert, voor een optimale balans tussen categorieën en geografische focus."

Lees ook:

Nestlé opent fabriek voor capsules Dolce Gusto (5 september 2014)

Altijd op de hoogte blijven?