Clémence Ross stopt bij Ik Kies Bewust

18 september 2014

Clémence Ross treedt terug als voorzitter bij stichting Ik Kies Bewust (IKB). Zij treedt per direct toe als voorzitter van het bestuur van Choices International Foundation (CIF). Haar rol als IKB-voorzitter wordt tijdelijk waargenomen door Teun Verheij, algemeen directeur Albron.

Ross maakte haar aftreden bekend op woensdag 17 september, tijdens een bestuursvergadering van Stichting Ik Kies Bewust.

Sinds de oprichting van IKB in 2007 is Ross nauw betrokken geweest bij de stichting. Als voormalig staatssecretaris van VWS (2002-2007) was zij volgens de stichting de ideale persoon om het voedingsbedrijfsleven te verbinden met maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstituten.

In die periode is het gelukt om een groot aantal producenten, cateraars en bijna alle retailers  achter 1 systeem, het Vinkje, te krijgen, stelt Ross. “Deze partijen hebben hun producten aantoonbaar minder vet, zoet en zout gemaakt.” Als CIF-voorzitter blijft zij betrokken bij het Vinkje.

CIF is de overkoepelende organisatie van het Vinkje die op internationaal niveau de gezondere keuze wil bevorderen en de belangen behartigt voor landen met een soortgelijk keurmerk. Ook België, Tsjechië en Polen hebben een logo.

“Ik vind het een mooie uitdaging om in mijn nieuwe functie meer landen te inspireren met het succes dat we in Nederland hebben geboekt”, vertelt Ross. “Gezonder kiezen moet overal gemakkelijker worden.”

Lees ook:

Ik Kies Bewust start ‘Bewust van Suiker’ (18 juni 2013)

Database voor Kies Bewust-producten (30 augustus 2012)

Altijd op de hoogte blijven?