Jumbo heeft conflict met Heineken

4 juli 2016

Jumbo ruziet met Heineken over kratten bier. De retailketen heeft maandag een paginagrote krantenadvertentie geplaatst om klanten te laten weten dat Heineken te weinig kratten levert. Heineken zegt niet aan de vraag te kunnen voldoen, maar Jumbo gelooft niet dat dat de enige reden is.

"Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aanbieden", aldus Jumbo in de advertentie.

Actie

De keten heeft juist nu een actie, dat klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen. “Wij laten u dit voordeel natuurlijk niet afnemen en houden vast aan ons prijsbeleid”, aldus de advertentie.

De supermarktketen overweegt juridische stappen tegen de bierbrouwer. Het conflict zou volgens Jumbo al enige tijd spelen.

Tijdelijk leveringsprobleem

Heineken zegt tegen de NOS dat er sprake is van een tijdelijk leveringsprobleem. En verder geeft de brouwer aan, de retailers "helemaal vrij te laten" in het invullen van hun promoties en prijsstelling.

Heineken zegt Jumbo wel dozen Heineken-bier te leveren. In die doos zitten 24 flesjes van elk 33 cl zonder statiegeld. Jumbo biedt deze dozen als alternatief aan aan haar klanten.

"Wilt u liever een krat? Dan zijn er gelukkig nog alle andere biermerken die hun kratten wel gewoon leveren", meldt Jumbo in de advertentie

Constructieve gesprekken

Heineken en Jumbo voeren inmiddels "constructieve gesprekken". De brouwer laat verder niets los over de voortgang. ''Daar het hier om commerciële afspraken gaat en de gesprekken tussen Heineken en Jumbo nog gaande zijn doen we op dit moment verder geen uitspraken over de ontstane situatie", aldus het bedrijf.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?