Crisp introduceert versbereide maaltijden met ‘No Shit’ groenten

6 maart 2025 Redactie Food
NIEUWS | Toekomstbestendige landbouw toegankelijker maken. Dat is de ambitie van online supermarkt Crisp. Naast alleen producten breidt Crisp nu zijn assortiment uit met kant-en-klare maaltijden met biologische groenten, geteeld met generatieve landbouw.

Crisp, de online supermarkt en app, werd opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen in november 2018. Hun missie is om het voedselsysteem te veranderen door beter eten voor meer mensen bereikbaar te maken. Via de app kunnen klanten uit lokale en seizoensgebonden producten, afkomstig van meer dan 900 kleinschalige boeren, makers, telers en kwekers.

Soep met No Shit groenten

Crisp begon vorig jaar met het aanbieden van verse, regeneratieve groenten, zoals piepers, komkommers en peters. Nu verrijkt Crisp hun assortiment met verse kant-en-klare maaltijden. Vanaf 27 februari is het eerste gerecht met regeneratieve groenten verkrijgbaar: een smaakvolle soep, bereid met de pompoenen van de verse oogst van regeneratieve familieboerderij Zonnegoed in Ens. Agrariër Joost van Strien is daar met de boeren van Zonnegoed aangesloten bij de ‘No Shit-Food’-movement. Deze beweging zet zich in voor natuurinclusieve kringlooplandbouw om de bodem te herstellen, waterkwaliteit te verbeteren en biodiversiteit te vergroten. 

Crisp_2025_PR_Regeneratief_Thaise Pompoensoep

In 2022 is No Shit Food verkozen tot agrarisch ondernemer van het jaar. “Goed eten begint bij een gezonde bodem”, stelt Van Strien. Op de boerderij wordt gelet op efficiënte voedselproductie, natuurherstel en het stimuleren van ecologische kringloop. “We werken met teeltsystemen die de bodem verbeteren, CO₂ opslaan en de biodiversiteit vergroten. Zo verbouwen we op geheel plantaardige wijze groenten die de bodem boosten.”

Succes en klanten Crisp

De bestellingen bij de leveranciers plaatst het bedrijf pas als klanten dat bij hen hebben gedaan. Het klantenbestand staat voor twee derde uit jonge, drukke gezinnen. “Iets meer dan de helft van de bestellingen komt van buiten de Randstad”, zegt Peeters. De app is inmiddels meer dan een miljoen keer gedownload in Nederland en België. In de afgelopen jaren is het bedrijf hard gegroeid. Het gebruikt een zelflerend AI-model dat op basis van verkoopvolumes en bestelgegevens voorspellingen doet.

Nooit meer iets missen van het laatste nieuws in de voedingsindustrie? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van EVMI.

Schrijf mij in

Altijd op de hoogte blijven?