Danone opent Nutricia Research in Utrecht

1 oktober 2013

UTRECHT - Danone heeft het nieuwe R&D-centrum in Utrecht geopend. Bij Nutricia Research houden bijna 400 mensen zich bezig met voeding in de eerste levensjaren en medische voeding.

"De teams in het nieuwe centrum in Utrecht zullen innovatief onderzoek verrichten naar de vele voordelen van gezonde voeding in de eerste levensjaren, op gebieden variërend van spijsvertering en darmgezondheid tot groei, immuniteit en cognitieve ontwikkeling", aldus Danone. "Daarnaast willen de onderzoekers van Nutricia nieuwe mogelijkheden onderzoeken om kwetsbare mensen en patiënten met geavanceerde voeding te ondersteunen om een langer en gezonder leven te leiden. Dit geldt voor kinderen in de pediatrische zorg en met metabole ziekten, en ook in de zorg voor volwassenen en ouderen."

Het nieuwe Nutricia Research is gevestigd op het Utrecht Science Park waar wetenschappelijke partners en academische zorginstellingen, waaronder de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, intensief samenwerken.

Naast Utrecht heeft Danone een groot innovatiecentrum in Palaiseau  in Frankrijk, gespecialiseerd in zuivelproducten en water. Ook zijn er 4 gespecialiseerde centra: Dumex Research (Shanghai, China), Nutricia Research (Singapore), Danone Research Verpakkingen (Evian, Frankrijke) and Danone Research Zuiveltechnologie (Madrid, Spanje).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?