Veronika Khalaydzhi (Club of Packagers Ukraine, ingevlogen naar Den Bosch vanuit Kyiv) presenteerde tijdens Food Technology een overzicht van de situatie in Oekraïne op verpakkingsgebied. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven Oekraïne helpen?

Veronika werkte in Kyiv, maar het gebouw van het bedrijf Club of Packagers werd vernietigd in de oorlog. Alle werknemers moesten hun huizen verlaten en vluchten naar Polen. Daar kon het bedrijf herstarten met de hulp van Poolse vrienden en bedrijven in de sector. Nu werkt Club of Packagers actief aan het inzamelen van geld om het leger van Oekraïne te ondersteunen.

Het is moeilijk om over de situatie in haar thuisland te vertellen, zegt Veronika. Ze moest haar huis op 25 februari al verlaten. “Ik weet niet wat er met mijn huis gebeurd is en wanneer ik terug kan, maar ik wil zo graag terug om in vrede in Oekraïne te kunnen leven.”

Food Technology Veronika Veronika Khalaydzhi vertelt over de situatie in Oekraïne

Club of Packagers Ukraine werkt samen met verschillende organisaties over de hele wereld om Oekraïense bedrijven in verpakkingssector te ondersteunen. Ook werkt het bedrijf nu samen met het Nederlandse Verpakkingscentrum aan het project “Supporting the Ukraine Club of Packagers” om geld in te zamelen. Doneren kan via onderstaand rekeningnummer.  

Stort uw bijdrage op rekening NL08ABNA0429643292 t.n.v. Nederlands Verpakkingscentrum o.v.v UKRAINE SUPPORT

Meer informatie over het project is te lezen via: nvc.nl/supporting-the-ukraine-club-of-packagers

Altijd op de hoogte blijven?