Deli XL sluit zich aan bij inkooporganisatie Maxxam

13 augustus 2012

EDE -  Deli XL sluit zich aan bij de inkooporganisatie voor de Nederlandse foodservice markt Maxxam.

De aansluiting van Deli XL brengt het ledenaantal van Maxxam op zes. Naast Deli XL zijn Hanos Nederland, Lekkerland Nederland, Makro Nederland en Coöperatieve Vereniging Pascal-Ede (Horesca Nederland, TopClass Group) en de Vereenigde Hollandsche Compagnie (VHC). 

  •  
  • “Maxxam is verheugd over de krachtenbundeling met Deli XL. We verwachten daarmee de inkooppositie te versterken", zegt Peter de Ries, algemeen directeur van Maxxam. "De toetreding van Deli XL past in de strategie van Maxxam om door samenwerking en professionalisering aan de inkoopkant de resultaten en daarmee de concurrentiepositie van onze leden te verbeteren.”
  • Deli XL heeft een uitgebreid assortiment van ruim 60.000 artikelen en laat weten dat het vermarkten daarvan meer aandacht zal krijgen. Algeneemn directeur Dick Slootweg: “Wij zullen de primaire inkoop voor circa 200 leveranciers onderbrengen bij Maxxam. Hierdoor kunnen we meer aandacht besteden aan doelgroepspecifieke assortimenten en het vermarkten daarvan.”

De aansluiting bij Maxxam is door Deli XL als adviesaanvraag ingediend bij haar Ondernemingsraad. Na een positief advies wordt de overeenkomst definitief.

Lees ook:

Deli XL zoekt boeren voor lokaal product (21 maart 2012)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

   

Altijd op de hoogte blijven?