Digitaal handboek gebruik van materialen in de voedingssector

9 oktober 2023 Redactie Food Pexels
Platform ALURVS.nl en het Hygienic Design Network (HDN) hebben gezamenlijk een nieuw digitaal handboek “Materiaalgebruik in de Voedingssector” uitgebracht. Dit handboek is voor iedereen in de voedingsmiddelenindustrie die zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties.

In het nieuwe digitale handboek staat uitgebreide informatie over de verschillende materialen die worden gebruikt in de productie, verpakking en distributie van voedsel. Het en regelgeving met betrekking tot het gebruik van materialen. Leer hoe je materialen op een verantwoorde manier kunt selecteren en gebruiken om de kwaliteit en veiligheid van voedsel te waarborgen, terwijl je tegelijkertijd rekening houdt met milieuvriendelijke praktijken.

Het Handboek Materiaalgebruik in de Voedingssector is samengesteld door deskundigen met jarenlange ervaring in de sector. Naast technische informatie biedt het handboek ook inspiratie en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en trends.

ALURVS.nl richt zich op de toepassing en verwerking van metalen zoals aluminium en roestvast staal. Het Hygienic Design Network (HDN) is een samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstellingen die zich specifiek richten op het hygiënisch ontwerpen en inrichten van productieomgevingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Het digitale handboek Gebruik van materialen in de Voedingssector is gratis te downloaden via de app van ALURVS.nl.

Altijd op de hoogte blijven?