Digital twins van industriële stootdempers

17 juni 2024 ACE
Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer GmbH maakt digital twins beschikbaar van industriële stootdempers. Via FMU's (Functional Mockup Units) kunnen klanten fysische modellen van de industriële dempers in eigen modellen integreren.

ACE biedt engineers per direct niet alleen configuratie- en berekeningssoftware, CAD-data en simulatie, maar ook data van digital twins om in virtuele modellen te integreren. Volgens ACE is het bedrijf daarmee de eerste leverancier van industriële stootdempers die klanten FMU's (Functional Mockup Units) aanbiedt. Daarmee kunnen fysische modellen van een product, in dit geval industriële dempers, in de eigen simulatiemodellen van de klant worden geïntegreerd. Dit voordeel is vooral handig voor speciale dempers, omdat ACE prototypes snel als digital twins kan leveren.

Karakterisiteken

Op verzoek stelt ACE data en karakteristieken van alle stootdempers uit het assortiment beschikbaar aan klanten. De FMU’s beschikken over de fysieke, thermische, hydraulische en mechanische kenmerken van de industriële stootdempers van ACE. Daarmee kan bijvoorbeeld vooraf de invloed van de ingangstemperatuur op het dempingsgedrag van de industriële stootdemper nauwkeurig worden berekend en het effect hiervan op de constructie als geheel in kaart worden gebracht.

“Dankzij deze en andere eigenschappen zijn de digital twins van ACE essentiële componenten voor virtual prototyping en het dimensioneren van ontwerpen. Naast tijd- en kostenbesparingen zijn er ook voordelen op het gebied van duurzaamheid, omdat er minder fysieke monsters nodig zijn om de ontwikkeling van een ontwerp af te ronden.”

Als klanten de FMU's van ACE willen gebruiken, hebben ze simulatiesoftware nodig met een FMI (Functional Mockup Interface). Veelgebruikte compatibele programma's zijn Simulink en Adams. Vind hier meer informatie van ACE over berekeningen en cad-tekeningen.

Altijd op de hoogte blijven?