Digitale innovatie centraal op Smart Manufacturing Day

25 juni 2024 Brightlands Smart Services Campus
EVENEMENT | Meer dan 130 professionals kwamen op 24 juni samen bij de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen voor Smart Manufacturing Day. De digitale transformatie in de proces- en maakindustrie stond deze dag centraal.

De Brightlands Chemelot Campus, LIOF, Maastricht University – Department of Advanced Computing Sciences en de Brightlands Smart Services Campus, ondersteund door de European Digital Innovation Hub Zuid-Nederland/Klikopmorgen organiseerden op 24 juni samen Smart Manufacturing Day. Meer dan 130 kwamen naar Heerlen waar startups, bedrijfsleven en experts van kennisinstituten de nieuwste digitale innovaties voor de industrie presenteerden. Demonstraties van hightech oplossingen, zoals een '3D-hololens' voor onderhoudswerkzaamheden en Digital Twin-technologie, werden gepresenteerd op het speciale demonstratieplein.

De dag begon met een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen met Jos Smeets (Inalfa Roof Systems), Frank Thuijsman (Maastricht University) en Walter Pijls (Brightlands Smart Services Campus). Zij debatteerden over de toepassingen van technologie en digitalisering in de Smart Manufacturing.

Expertkennis

Belangrijke inzichten en kennis over digitale transformatie werden gedeeld. Paul Grefen (Technische Universiteit Eindhoven | Eviden) introduceerde het principe van ‘Customer Outcome Management’, Daniel Kappes (Thomas Regout International) belichtte het 'Factory of the Future' model dat technische en sociale innovatie combineert, en Marnix Zoutenbier (Demcon Data Driven Solutions) presenteerde toepassingen van algoritmes en data-analyse.

Twaalf Limburgse bedrijven en organisaties demonstreerden hun innovaties, terwijl Guido van Gageldonk (technalist | BOM) een monoloog hield over GenAI. De dag werd afgesloten door Mart de Kruif, die de kracht van kennis, conceptueel denken en leiderschap benadrukte.

Smart Manufacturing Day

De Smart Manufacturing Day benadrukte dat de toekomst van productie slim, duurzaam en mensgericht is. “Samen met onze community werken we aan nieuwe kansen en innovaties en blijven we samen met het Brightlands ecosysteem ons inzetten voor de verbetering van deze sector. Van de vier Brightlands innovatiecampussen in Limburg, is dit dé campus voor digitaliseringsinnovatie met technologie zoals mensgerichte AI en data science. Tijdens evenementen als deze brengen we de regio, euregio en Nederland bijeen om elkaar vooruit te helpen”, besluit Walter Pijls (CEO Brightlands Smart Services Campus) de dag.

De volgende editie van de Smart Manufacturing Day is op maandag 23 juni 2025.

Altijd op de hoogte blijven?