DOC Dairy Partners B.V. koopt Uniekaas

13 juli 2017

DOC Dairy Partners B.V. neemt het merk en de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Uniekaas over. Hieronder valt de complete rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel. Deze overname past binnen de strategie van DOC Dairy Partners om uit te breiden in Europese groeimarkten.

Met de overname beschikt DOC Dairy Partners over een volledige productieketen waardoor de onderneming volwaardig kan concurreren met andere kaasproducenten. Dit komt het assortiment op de Nederlandse kaasmarkt ten goede. Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

Best Cheese Holland

Niet alle onderdelen van Uniekaas gaan mee in de overname.  Dit zijn de merken Tjiezi, Parrano, Melkbus en Coach Farm. Deze gaan verder onder de naam Best Cheese Holland. Naast de Nederlandse Markt gaat dit bedrijf zich richten op de internationale markt, in het bijzonder de Verenigde Staten en Zuidoost Azië. Best Cheese Holland heeft een assortiment van premium kazen aangevuld met dairy producten waarbij kwaliteit hoog in het vaandel zal staan.

DOC Dairy Partners B.V.

DOC Dairy Partners is een dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH. Het bedrijf zet kaas en een breed assortiment van andere zuivelproducten af in de Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De organisatie levert de zuivelproducten aan retail, foodservice en verpakkers, met name onder private label. De Nederlandse zuivelcoöperatie DOC Kaas B.A. is sinds de fusie op 1 april 2016 mede-eigenaar van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH. Vanaf die datum is DOC Kaas B.V. met twee productielocaties in Hoogeveen, een dochteronderneming van DMK GmbH.

Uniekaas

Uniekaas staat al meer dan 50 jaar garant voor pure, smaakvolle echte Hollandse Goudse kaas. Uniekaas is van oorsprong een combinatie van regionale kaashandelaren, De KaasUnie, opgericht in 1956.Uniekaas laat haar kaas produceren volgens eigen, vaste recepturen. Op de productiefaciliteit in Kaatsheuvel vindt het rijpen, versnijden, verpakken en de verkoop plaats van haar merken. Uniekaas (BGA) staat er om bekend dat het een smaakvolle receptuur is zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?