Eerste resultaten ordening keurmerken door Milieu Centraal zichtbaar

9 juni 2017

De fusie van de keurmerken UTZ en Rainforest Alliance is een stap in de goede richting om wegwijs te worden in het woud van keurmerken. De eerste resultaten van de ordening die voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal vorig jaar aangebracht in de keurmerken en bedrijfslogo’s voor duurzame voeding zijn daarmee zichtbaar. De consument hoeft nu nog maar uit tien topkeurmerken te kiezen op www.keurmerkenwijzer.nl.

Keurmerken

Op voedselproducten staan meer dan negentig duurzaamheidskeurmerken en -logo’s. Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken bracht Milieu Centraal orde in de keurmerkenchaos. Milieu Centraal selecteerde elf topkeurmerken, die hoog scoren op duurzaamheid, transparantie en controle. Het idee achter de ordening was: meer samenwerking tussen keurmerken, hogere ambities en uiteindelijk minder keurmerken om uit te kiezen.

De tweejaarlijkse ordening door Milieu Centraal zorgt ervoor dat keurmerken zichzelf voortdurend verder ontwikkelen en de lat steeds iets hoger leggen. Daardoor kan de duurzaamheidsimpact van keurmerken steeds groter worden.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?