Elbert Dijkgraaf nieuwe voorzitter raad van toezicht WUR

21 december 2022 Redactie Food
Foto: LinkedIn

De raad van toezicht van Wageningen University & Research (WUR) heeft een nieuwe voorzitter, prof.dr. Elbert Dijkgraaf. De ministers van OCW en LNV hebben hem per 1 december 2022 benoemd als opvolger van Jeroen Dijsselbloem.

Elbert Dijkgraaf is sinds 1 maart 2021 lid van de raad van toezicht van WUR. Hij is econoom en hoogleraar in de ‘Empirische economie van de publieke sector’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast zat hij van 17 juni 2010 tot en met 10 april 2018 namens de SGP in de Tweede Kamer. Op de website van WUR laat de raad van toezicht weten “bijzonder verheugd” te zijn over de benoeming van de nieuwe voorzitter.

“Ik bouw graag verder op het goede fundament dat Jeroen Dijsselbloem heeft achtergelaten en als raad van toezicht zijn wij hem zeer erkentelijk voor de deskundige wijze waarop hij de raad van toezicht heeft geleid”, zegt Dijkgraaf over nieuwe functie. “De uitdaging voor de toekomst is dat we over 10 jaar nog steeds voorop lopen op het gebied van agro food & environment. Zowel op het terrein van onderzoek als onderwijs speelt WUR een belangrijke rol, door innovaties en kennis in ons domein te ontwikkelen en te delen, middels onderwijs, dialoog en samenwerking. Als voorzitter van de raad van toezicht is het prachtig om een bijdrage te mogen leveren aan de meest duurzame universiteit van de wereld.”

Bron: Wageningen University & Research

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?