Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

23 maart 2023 Redactie Food

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt met inspirerende en prikkelende kickstarts waarbij rondetafeldiscussies op het gebied van (consumenten)verpakkingen plaatsvinden.

Het kennisprogramma voor Empack bestaat op de eerste beursdag (woensdag 5 april) onder meer uit de bekendmaking van de nominaties voor de NL Packaging Awards, twee sessies over verpakkingen naar een hoger niveau tillen (inpakproces en verpakkingen) en duurzaam verpakken en circulariteit. Aan het woord komen onder andere experts van PEFC Nederland, HelloFresh, HAS Green Academy, Moonen Packaging, Tetra Pak en Inspectie Leefomgeving & Milieu.

Tijdens de tweede beursdag zijn in het theater lezingen op het gebied van wetgeving over verpakkingen: wat moet je doen en hoe toon je dat aan? Ook de invloed van sealen op duurzaamheid en hoe houd je je Supply Chain draaiende komen aan bod. Vier van de vijf lezingen over de invloed van sealen op duurzaamheid zijn daarbij in het Engels te volgen. Na iedere sessie is er volop mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. De sprekers op deze tweede dag zijn experts vanuit NRK Verpakkingen, Loftware/NiceLabel, Brightlands Materials Centre, TNO, Watttron, Oxipack Leak Detection en Inspectie Leefomgeving & Transport.

Kennisprogramma Packaging Innovations

Het programma voor Packaging Innovations omvat ook verschillende sessies, met het zwaartepunt op de eerste beursdag met maar liefst negen lezingen. Thema’s die dan worden behandeld zijn onder andere E-commerce als belangrijke schakel bij herbruikbare verpakkingen door PAKT & Picnic en de psychologie van Packaging Redesigns door Unravel Research. Met sprekers vanuit Philips, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, FieldLab Circular Packaging, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Now New Next, Zwerfinator en Be O Lifestyle maakt dat het kennisprogramma compleet.

Op de tweede beursdag kunnen bezoekers aanschuiven in het theater voor lezingen over gedragsbeinvloeding en duurzaam verpakken, zo ‘nudge’ je de consument, gegeven door Unravel Behavior, De Gouden Noot – Sharing the future in packaging door NVC en verstorende factoren bij het sorteren van verpakkingen door Kennisinstituut Duurzaam Verpakken & Attero en Universiteit van Twente. De beursdag wordt afgesloten met het Greenovation Symposium, waar innovatieve start-ups hun duurzame innovaties pitchen op basis van fossielvrije materialen en passend binnen de circulaire economie. Het volledige kennisprogramma voor zowel Empack als Packaging Innovations is te vinden op www.empack.nl.

Kickstarts en Pitch Your Product

Verder worden alle beursdagen direct na opening om 10.00 uur afgetrapt met kickstarts op het Business Terras, gevolgd door pitches van exposanten, partners en bedrijven met innovaties die beoordeeld worden door juryleden Charles van Reij en Nienke Steen (beiden Cradle to Cradle). Het Cradle tot Cradle-certificaat is een internationale certificering voor grondstoffen en producten die volledig kunnen worden hergebruikt op een manier waarop de waarde ervan intact blijft of zelfs verhoogd wordt. Bedrijven krijgen na iedere pitch gratis advies vanuit Cradle to Cradle en maken kans om de Innovatie Award van 2023 te winnen.

Als bezoeker kan je dagelijks de bekendmaking van de Innovatie Award bijwonen op het centrale Business Terras op de beursvloer. Dit onderdeel is nieuw op Empack en Packaging Innovations. De ene pitch zal meer gefocust zijn op onderwerpen voor Empack, zoals verpakkingen, machines en AI, de andere pitches hebben meer focus op onderwerpen voor Packaging Innovations zoals verpakkingsdesign en de consument versus de brandowner. Het hele programma is hier te vinden: https://www.empack.nl/pitch-your-product/.

Bezoek Empack en Packaging Innovations

Empack wordt dit jaar gecombineerd met de vakbeurzen Packaging Innovations (PI) en Automation4Packaging. Het Bossche beurscomplex Brabanthallen vormt op 5 en 6 april dus het decor voor alle noviteiten op het gebied van materiaalgebruik, technologie, consumentenverpakkingen, robotica en automatisering. Inschrijven kan gratis via www.empack.nl.

Altijd op de hoogte blijven?