Eosta wint Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

29 mei 2018

In de Stadsschouwburg Nijmegen reikten de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en voorzitter van de Koning Willem I Stichting en president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot op 28 mei de Koning Willem I prijzen uit. Eosta mocht de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap mee naar huis nemen. Daarnaast won AFAS Software de Koning Willem I prijs in de categorie Grootbedrijf.  Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. kreeg de prijs uitgereikt in de categorie MKB.

De ondernemingen werden geprezen voor de durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen die zij in de afgelopen jaren hebben getoond. Bij de prijsuitreiking waren ook Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de Provincie Gelderland, en Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, aanwezig. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Eosta B.V.

Eosta B.V. is Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten van over de hele wereld en initiator van verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Zo vertelt een ‘trace & tell’-systeem precies waar het product vandaan komt en wie de duurzame teler is. Met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, fungeert het Waddinxveense bedrijf als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten.

Volkert Engelsman, CEO Eosta B.V.: "Het winnen van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is een enorme opsteker, maar bovenal een groot compliment voor mijn medewerkers. We zijn er aan toe dat zowel klimaatstress als biodiversiteitstress en sociale stress wordt getest, om dán pas te kijken wat er van de winst overblijft. Zo betreden we een gelijker speelveld, gebaseerd op een nieuwe winstdefinitie die maatschappelijke kosten netjes doorberekent in de kostprijs in plaats van afwentelt op toekomstige generaties."

European Business Awards for the Environment

Als winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is Eosta B.V., net als de overige finalisten, uitgenodigd om als Nederlandse afgevaardigde mee te dingen naar de prestigieuze European Business Awards for the Environment. De tiende editie van deze internationale duurzaam ondernemerschapsprijs vindt plaats in oktober en wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Unie.

Winnaars Koning Willem I prijs

In de categorie Grootbedrijf kreeg AFAS Software de Koning Willem I prijs. AFAS Software ondersteunt bedrijven en organisaties uit alle branches bij het automatiseringsproces met hun complete en moderne (online) bedrijfssoftware. Ook helpen ze consumenten hun persoonlijke geldzaken op orde te krijgen. Sinds enkele jaren beschikt het bedrijf over vestigingen op Curaçao en Aruba en in België. AFAS Software heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen en transparantie hoog op de agenda staan en zet zich in voor mens én milieu.

Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. kreeg de prijs uitgereikt in de categorie MKB. Dit Friese aannemingsbedrijf richt zich met name op projecten in de drie noordelijke provincies, Noord-Holland en de Noordoostpolder. Onder de naam DD Wonen biedt Dijkstra Draisma B.V. duurzame oplossingen voor nieuwbouw, renovatie, zorg en leefbaarheid. Onder andere dankzij deze duurzame aanpak mocht de onderneming eerder al de Duurzaam Bouwen Award 2016 en FD Gazelle Award in ontvangst nemen.

Foto: V.l.n.r. staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Biense Dijkstra, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V., Volkert Engelsman, CEO Eosta B.V., Bas van der Veldt, CEO AFAS Software en Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

Lees ook:

Eosta in de finale van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap (23 april 2018)

   

Altijd op de hoogte blijven?