In het wereldwijde management van Unilever werken nu evenveel vrouwen als mannen. Dat laat de levensmiddelenmultinational weten in een persbericht. Het percentage vrouwen in managementposities is nu 50%, terwijl dat in 2010 nog 38% was. In het bestuursorgaan is nu 45% vrouw.

Unilever meldt dat vooral voortgang is gemaakt in afdelingen waar vrouwen traditioneel gesproken erg ondervertegenwoordigd zijn. Het management van financiële afdelingen binnen het bedrijf bestaat nu bijvoorbeeld voor de helft uit vrouwen, en 40% van de supply chain managers is vrouw.

Het bereiken van die genderbalans ging niet vanzelf. De inspirerende cijfers zijn vooral het resultaat van een hele lijst initiatieven die door een speciaal diversity & inclusion-team zijn opgezet. Zo werd van senior managers bijgehouden hoeveel vrouwen zij in dienst namen, ten opzichte van mannen. Ook gebruikte Unilever kunstmatige intellegentie bij het selecteren van trainees, waardoor vooroordelen op basis van sekse worden geëlimineerd.

Altijd op de hoogte blijven?