Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen

8 januari 2018

Meer dan 1250 MKB-bedrijven hebben dit jaar gevraagd om GS1 barcodes. De verkoop van GS1 barcodes stijgt daarmee met 100 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Volgens GS1 komt dit door de toenemende populariteit van online winkelen. Veel kleine bedrijven willen kunnen verkopen op Bol.com, Google Shopping en eBay. Bedrijven verkrijgen bij GS1 een uniek identificatienummer, zodat zij hun producten online kunnen verkopen.

De GS1 barcode is daarmee in online retail steeds vaker te vinden bij bedrijven vanuit het MKB. Bedrijven zijn met barcodes in staat om hun producten breder aan te bieden dan enkel en alleen in hun eigen webshop. Voor veel online retailers is de GS1 code de norm omdat ze steeds vaker door online verkopers als bol.com, Amazon, eBay, Beslist.nl, Google en Alibaba verplicht GS1 codes te gebruiken.

Elke ondernemer doet er goed aan meteen de officieel geregistreerde barcodenummers te gebruiken. Alleen dan zijn bedrijven verzekerd dat hun producten volgens internationale standaarden uniek geïdentificeerd zijn. GS1 Nederland speelt met het GS1 codepakket 10 in op de sterk groeiende groep webwinkeliers.

Altijd op de hoogte blijven?