Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

20 juni 2022 Redactie Food

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

Ferrero wilde de fabriek op 13 juni al heropenen, maar de heropstart werd uitgesteld omdat de directie aangaf meer tijd nodig te hebben voor het FAVV goedkeuring kon geven.  De toelating van het FAVV geldt voor drie maanden. De grondstoffen en geproduceerde voedingsmiddelen worden tijdens deze drie maanden geanalyseerd en mogen in de handel worden gebracht bij een conform resultaat. FAVV: “Als na drie maanden de resultaten van de inspecties gunstig blijken, kan een definitieve toelating worden gegeven.”

Er werden de afgelopen tijd volgens Ferrero meer dan 1800 kwaliteitscontroles uitgevoerd, 10.000 fabrieksonderdelen ontmanteld en gereinigd en investeringen gedaan. Meerdere machines werden vervangen en er is 300 meter aan nieuwe leidingen geplaatst. CEO Lapo Civiletti: “Het spijt ons oprecht voor wat er is gebeurd en we willen onze excuses aanbieden aan iedereen die werd getroffen. We hebben de afgelopen periode veel geleerd en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.”

Bron: De Standaard 

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?