Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

11 april 2022 Redactie Food

Beeld: Tiia Monto via Wikimedia Commons

Ferrero stopt tijdelijk de productie in de fabriek in Aarlen, België, in het kader van het lopende salmonella-onderzoek dat plaatsvindt. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) heeft besloten de toelating van de fabriek in de trekken.

Ferrero roept de productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Max 100g en Kinder Schokobons met onmiddellijke ingang terug. Afgelopen weken raakte in Groot-Brittannië, België en Nederland mensen, waaronder veel kinderen, besmet met salmonella, na het eten van Kinder-producten. Daarom doet Ferrero in samenwerking met de lokale voedselautoriteiten een onderzoek naar het mogelijke verband tussen de besmettingen en de producten.

Op basis van de onderzoeken die het FAVV heeft uitgevoerd, trekt het Agentschap de toelating van de fabriek te Aarlen in. Ferrero meldt dat er intern vertragingen zijn ontstaan bij het tijdig opvragen en delen van informatie. Dit had gevolgen voor de snelheid en doeltreffendheid van het onderzoek. De fabriek zal pas weer opengaan nadat zij door de autoriteiten is gecertificeerd.

Deze terugroepactie heeft alleen betrekking op Kinder-producten die in Aarlen, België, zijn geproduceerd. De fabriek in Aarlen is goed voor ongeveer 7% van de totale hoeveelheid Kinderproducten die Ferrero op jaarbasis wereldwijd produceert.

Consumenten die de teruggeroepen producten hebben gekocht, worden geadviseerd ze niet te consumeren en ze voor terugbetaling terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht. 

Bron: Persbericht Fererro; FAVV

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?