FNLI en CBL enthousiast over oplossingen DenkTank

11 december 2012

RIJSWIJK - De FNLI en het CBL zijn te spreken over de oplossingen van de Nationale DenkTank voor verduurzaming van de voedselketen. Ze gaan onderzoeken in hoeverre de in de praktijk gebracht kunnen worden.

FNLI en CBL waren 'themapartners' in de Nationale DenkTank, die oplossingen zocht voor verduurzaming van de voedselketen.

CBL en FNLI zijn te spreken over de manier waarop de DenkTank de complexiteit van de voedselketen in haar analyse uiteenzet. "Naast de keuzevrijheid in de winkels en de keur aan keurmerken, kunnen we veel meer vertellen over de producten en de manier waarop deze tot stand zijn gekomen. Het ontsluiten van alle beschikbare informatie wordt steeds belangrijker en daar zien we nog volop mogelijkheden. De DenkTank heeft hier een aantal relevante oplossingen voor gepresenteerd die we verder zullen onderzoeken", zegt Marc Jansen, directeur van het CBL:

Philip den Ouden, directeur van de FNLI, meent dat consumenten het recht hebben om te weten welke verduurzamingsstappen producenten nemen, zodat ze een keuze kunnen maken. "Het is belangrijker om te focussen op verduurzaming van processen, en niet op verduurzaming van individuele producten. Uiteindelijk moet de consument geen keuze meer hebben, omdat in alle ketens alle mogelijke verduurzamingsstappen zijn gezet. Het nieuwe verdienmodel om verduurzaming rendabel en betaalbaar te maken dat de DenkTank presenteert - 'het bijmengprincipe' – sluit hier goed op aan."

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over duurzaamheid

Altijd op de hoogte blijven?