FNLI steunt bedrijven uit de voedingsmiddelensector bij digitale veiligheid

17 januari 2023 Redactie Food Pixabay

De FNLI gaat midden- en kleinbedrijven uit de voedingsmiddelensector helpen bij het werken aan digitale veiligheid door een samenwerking met het platform Samen Digitaal Veilig. Het platform helpt ondernemers bij het vergroten van de cyberweerbaarheid van hun onderneming.  

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland en met steun van de overheid. Het initiatief richt zich in het bijzonder op mkb-ondernemingen die zich zo goed mogelijk willen beschermen tegen internetcriminelen. Ook kijkt de FNLI met ondersteuning van de bij haar aangesloten brancheorganisaties naar toekomstige regelgeving voor bedrijven ten aanzien van digitale veiligheid. Sinds de lancering hebben zich al meer dan 20 branches aangesloten.

Voor leden van de FNLI is het mogelijk om een gratis account aan te maken voor de basisversie van Samen Digitaal Veilig. Hiermee kunnen medewerkers getraind worden met behulp van video’s en door middel van geautomatiseerde vragenlijsten inzicht krijgen in de veiligheidsmaatregelen van de IT-leverancier van hun organisatie. Lees meer over Samen Digitaal Veilig op FNLI.nl.

Altijd op de hoogte blijven?