Food-awards voor IFF, Hilckmann en Unilever

2 februari 2012

BREUKELEN - Hilckmann Groep is het bedrijf uit de Food Top 100 met de meeste vrouwelijke bestuurders. IFF besteedt het hoogste percentage van de omzet aan R&D. Unilever staat niet alleen eerste in de Food Top 100, maar heeft ook de prijs gewonnen in de categorie duurzaamheid.

De winnaars van de Food Top 100-awards zijn donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens een symposium bij Nyenrode Business Universiteit. De Food Top 100 is een initiatief van Nyenrode en vakblad EVMI.

Vrouwen aan de top

Vleesbedrijf Hilckmann Groep uit Nijmegen heeft het grootste aandeel vrouwelijke bestuurders, namelijk 66,7 procent (twee van de drie). De directie wordt gevormd door Dominique en Kathelijne Hilckmann.

R&D

De Nederlandse dochtermaatschappij van de Amerikaanse geur en smaakstoffenfabrikant International Flavors & Fragrances (IFF) besteedt het meest aan R&D, namelijk 5,7 procent van de omzet. Het bedrijf is gevestigd in Hilversum en Tilburg.   

Duurzaamheid

De award voor duurzaamheid ging naar Unilever. Het concern communiceert veel over de aandacht voor duurzaamheid. Unilever presenteerde in 2011 het Sustainable Living Plan met meer dan vijftig maatschappelijke, economische en milieugerelateerde doelstellingen. Unilever was bovendien initiatiefnemer van de Marine Stewardship Council (MSC) voor duurzame vis en is ook één van de oprichters van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) en de Round Table on Responsable Soy (RTRS).

 

Altijd op de hoogte blijven?