Vorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) de tweede editie van de 'Normendag'. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde volgens de organisatie dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Food Systems Safety Day
Dit jaar zal de derde editie plaatsvinden op 6 november in de Kas in Woerden. En de dag heeft een vernieuwde naam: de ‘Food Systems Safety Day’.
“Deze naam weerspiegelt ons streven om niet alleen nu, maar ook in de toekomst alle aspecten van veiligheid te behandelen die relevant zijn voor bouwers, installateurs, gebruikers en reinigers van machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. Het gaat hierbij zowel om de directe veiligheid van de betrokkenen als om de voedselveiligheid voor de consument. Beide vormen van veiligheid worden gewaarborgd door de geldende regelgeving en normen, en staan centraal op deze dag.”
"Kortom, de 'Food Systems Safety Day' is dé plek waar regelgeving, praktische inzichten en innovatie samenkomen om de toekomst van veilige voedselproductie te ondersteunen!"
Programma
Het programma bevat onder andere plenaire lezingen voor de hele groep en twee blokken met break-out sessies met een brede diversiteit. Naast enkele case story’s vanuit de markt, zal ook de NVWA uitleg geven over hoe zij met de verordeningen omgaan én hoe ze die handhaven.
Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op de website van DMFI.