Omschakelingstappen in producten op een proceslijn betekend vaak een reinigingstap. De tijd die daarmee gemoeid is, gaat direct af van de productietijd en is daarom kostbaar. Daarnaast is het gebruikte water, energie en chemicaliën een extra kostenpost.

VDH introduceert Chlorinsitu zoutelectrolyse, een vervanging van klassiek chloorbleekloog om hiermee de tijd en bijkomende kosten te besparen. Doordat enkel met het zuivere desinfectans gewerkt wordt, wordt chloraat vermeden en blijven chlorides tot het minimum beperkt. Dit heeft weer direct positief invloed op zowel de productkwaliteit als op waterbesparing, twee factoren die vaak moeilijk te combineren zijn.

Op vakbeurs Food Technology presenteert VDH Watertechnology enkele projecten uit de zuivel-, frisdranken- en bierindustrie om de praktische invloed van deze desinfectiemanier verder uit te leggen. De presentatie wordt gegeven door Joost Edens, Sales Developer bij VDH Watertechnology.

Over de spreker

Joost Edens heeft een brede ervaring vanuit zijn biotechnologie achtergrond om micro-organismen in te zetten in industriële productieprocessen. Hij kijkt altijd naar nieuwe mogelijkheden om technologie in te zetten om processen te vernieuwen of te verduurzamen. Een belangrijke motivatie daarbij is het verbeteren van kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?