Food Technology: Fruitsortering van de toekomst

4 april 2023 Redactie Food

Sorteren, pakken en verwerken zijn belangrijke stappen in groente- en fruitverwerking. Een van de grootste uitdagingen daarbij is het vinden van voldoende mensen om dit werk te doen. Zeker in een markt waarin de volumes van producten alsmaar toenemen. Tegelijkertijd vormen personeelskosten een substantieel onderdeel van de kostprijs.

GREEFA werkt aan “The Dark Fruit Factory”, een innovatief en duurzaam sorteer- en verpakkingsconcept voor fruit. Anna Katharina Trull, projectcoördinator R&D – Vision bij GREEFA licht dit concept in haar lezing op Food Technology toe. Van boomgaard tot supermarkt, sorteer- en verpakkingsmachines moeten steeds slimmer, efficiënter en duurzamer opereren als gevolg van hoge energiekosten, personeelstekorten en de noodzaak om minder water en bestrijdingsmiddelen in de sector te gebruiken. GREEFA werkt daarom samen met Fruit Tech Campus en Fruitmasters aan een toekomstbestendig model van sorteren en verpakken. Hierin staan automatisering, hygiëne en duurzaamheid centraal.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?