Food Technology: Valorisatie van emissiereductie van melk

3 april 2023 Redactie Food

Het benutten van de waarde van verminderde CO2-uitstoot in de zuivelketen ten behoeve van zowel de boer als de klant van FrieslandCampina is een perfect voorbeeld van voedselketeninnovatie. Dit keer niet vanuit een technisch kenmerk van het product zelf, maar vanuit de duurzame manier waarop de melk en van melk afgeleide producten door boeren en afnemers worden verwerkt. Hoe gaat FrieslandCampina zijn duurzaamheidsdoelstellingen halen en een lagere uitstoot van broeikasgassen verwerken in een hogere prijs voor zuivelingrediënten? Op vakbeurs Food Technology vertelt Ruben Wanders hierover in de lezing van FrieslandCampina.

Over de spreker

Ruben Wanders heeft ervaring als procurement manager en internationaal salesmanager in een business-to-business omgeving en weet als geen ander hoe hij toeleveranciers en klanten kan motiveren voor het leveren van een extra prestatie. Deze ervaring komt hem goed van pas in zijn huidige fanctie van Farm Sustainability Manager, aangezien Ruben de waarde van bijvoorbeeld een CO2 inspanning zowel voor de klant als de boer in de waardeketen van zuivel goed kan inschatten.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?