Food Technology: Wat is Next Tech Food Factories en wat kan het voor je betekenen?

6 april 2023 Redactie Food

Meer sensors, kunstmatige intelligentie, digital twins, robots en andere slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie. Digitale technologieën die talloze kansen bieden om duurzamer, flexibeler, vraaggericht, efficiënter en arbeidsvriendelijker te produceren. Dat is de missie van Next Tech Food Factories. Ze geloven in een prominente rol voor sleuteltechnologieën in de voedselketens van de toekomst waarin voedselverwerkers een belangrijke rol spelen. Deze voedselketens zijn precies, circulair, waardevol en verbonden met mens en maatschappij.

In Next Tech Food Factories werken voedselverwerkende bedrijven, hightech leveranciers en machinebouwers samen aan het ontwikkelen, testen en implementatie van robotisering, kunstmatige intelligentie en andere slimme technologieën in de voedselverwerking. Denk bijvoorbeeld aan cobots die zwaar of eentonig werk van mensen kunnen overnemen. Op deze manier helpen sleuteltechnologieën voedselverwerkers om de arbeidsomstandigheden in de fabriek te verbeteren, de arbeidsproductiviteit te vergroten én de bedrijfsvoering efficiënter en duurzamer in te richten. Meer met minder handen maar ook met minder uitstoot. Beter dus voor mens, bedrijf én natuur. Op Food Technology vertellen Robert Jan Marringa en Simon Maas van Next Tech Food Factories graag wat ze concreet in 2023 gaan doen en ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Next Tech Food Factories is een initiatief van AgriFood Capital en Brainport Development, dat wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?