'Foodindustrie kan veel efficiënter'

18 december 2008

SEVENUM - De voedingsmiddelenindustrie kan nog een grote slag maken. Dat zegt Henri Michiels van Dinnissen Process Technology in Elsevier Voedingsmiddelen Industrie.

'Als je ziet hoeveel mensen bij de productie van bijvoorbeeld gedroogde soepen, croutons of salades werken, dan is dat behoorlijk inefficiënt.'

Hij vindt dat bedrijven die diervoeders maken verder zijn in automatisering, flexibiliteit, doorvoer en efficiency. Mede daarom is de machinebouwer een Food Design Factory gestart.

Oefenfabriek
In deze flexibele oefenfabriek kan Dinnissen voor fabrikanten componenten of modules van een productielijn inbrengen om hun producten en productie uit te testen. Het gaat dan om malen, zeven, mengen, opsproeien, wegen, doseren, drogen, extruderen en/of vacuümcoaten.

Volgens Michiels kunnen foodbedrijven nog veel meer innoveren in technologieën, processen en producten. Diervoeding heeft volgens hem verschillende vormen en kleuren. Dat kan in de food, bijvoorbeeld in droge soepen ook.

Haai in soep
'Voor kinderen zou het toch prachtig zijn om bijvoorbeeld een product in de vorm van een haai te hebben, dat in water bouillon levert.'

Lees het complete verhaal in Elsevier Voedingsmiddelen Industrie nummer 10, die 19 december uitkomt.

Lees ook:
FNLI: kabinet moet meer doen voor industrie (18 september 2008)

Industrie benut bijproducten niet optimaal (7 februari 2008)

China geen bedreiging voor machinebouwers (14 november 2007)

‘Kansen voor export foodmachines’ (+ foto's) (1 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over machinebouw

Alle berichten over productieproces

Altijd op de hoogte blijven?