Fooditive nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte

30 maart 2023 Marina de Moor

Fooditive, ontwikkelaar van innovatieve en duurzame plantaardige ingrediënten, heeft de nieuwe overeenkomst The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations ondertekend. Hierin is vastgelegd hoe bedrijven zich in de ruimte zouden moeten gedragen.

The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations is een overeenkomst waarin gedragsnormen bij commerciële ruimtevaart zijn vastgelegd. Het initiatief voor de Washington Compact komt vanuit The Hague Institute for Global Justice, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor vrede, veiligheid en gerechtigheid. Fooditive is het eerste bedrijf vanuit de voedselproductiesector die deze overeenkomst ondertekend. Moayad Abushokhedim, CEO en oprichter van het bedrijf, ondertekende de overeenkomst namens Fooditive. De overeenkomst is toegevoegd aan de United Nations Committee on Peaceful Uses of Outer Space (VN comité voor het vreedzame gebruik van de ruimte).

Toekomst van ruimteonderzoek

Moayad Abushokhedim vertelt: “In de Washington Compact is uiteengezet hoe bedrijven, met verantwoordelijk en duurzaam gedrag, ervoor kunnen zorgen dat de gehele wereld de voordelen en potentie van de ruimte ervaart. Dat alles op een onpartijdige, vreedzame en niet-uitbuitende manier. Fooditive toont al enige tijd interesse in de toekomst van ruimteonderzoek. Zo ontwikkelt het bedrijf momenteel een 3D-printtechnologie, genaamd BioPrint, waarmee vanuit afvalplastic voedsel geproduceerd kan worden. De verwachting is dat de technologie op tijd gebruiksklaar is voordat de eerste mensen eind jaren 2030 of begin jaren 2040 op Mars landen.”

Over Fooditive

Fooditive is een producent van plantaardige ingrediënten in Rotterdam. Sinds de oprichting in 2018 gebruikt Fooditive een fermentatieproces om vanuit reststromen van appels en peren een zoetstof te produceren. De productie biedt niet alleen een zoetstof, maar is ook functioneel en duurzaam. Nu de wereld steeds meer de waarde inziet van veganisme en duurzaamheid, heeft Fooditive recentelijk een nieuw plantaardig eiwit gelanceerd die in de voedselindustrie als vervanging voor zuivel in voedsel en dranken verwerkt kan worden.

Altijd op de hoogte blijven?