Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

21 maart 2019 Dominique Vrouwenvelder

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding.

De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame handel.

Dit thema staat centraal in het onderzoeksproject ‘echte en eerlijke prijs’ wat wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research. Volgens de WUR kan het project bijdragen aan ‘de transitie van de voedselproductieketen van primair financieel efficiënt naar sociaal inclusief met duurzame, eerlijke en betaalbare voedingsmiddelen voor iedereen’.

De ontbijtsessie van Foodvalley vindt plaats in Wageningen. Tijdens deze sessie zullen Willy Baltussen (Wageningen University & Research), Florian Reuter (True Price) en Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze) hun visie op het thema geven.

Breakfast sessions

Foodvalley organiseert dit jaar nog een aantal ontbijtsessies voor professionals uit de voedingsindustrie. Hiermee biedt Foodvalley een kans om op een informele manier te netwerken met collega’s uit de branche. De aankomende ontbijtsessies zijn:

  • 5 juni 2019: ‘CRISPR-Cas voor dummies’
  • 11 september 2019: ‘robotisering in voeding’
  • 23 oktober 2019: ‘kweekvlees’
  • 20 november 2019: ‘verpakken zonder plastic’

Altijd op de hoogte blijven?